Wat kan ik met 3D Printen?

Het invloedrijke magazine The Economist noemde 3D printing ‘een derde industriële’ revolutie. 3D printen is het printen van objecten in drie dimensies. De traditionele manier van modellen maken is door nieuwe printtechnologie compleet overboord gegooid, het kan de wereld zoals we die kennen compleet veranderen. Je kunt met een 3D printer zeer complexe objecten printen in drie dimensies. Hierbij wordt een basismateriaal zoals ABS kunststof in een printkop vloeibaar gemaakt en dan laag voor laag opgebouwd. Experts verwachten dan ook dat dit de huidige economie en industrie volledig op z’n kop kan gaan zetten. Lees meer over wat 3D printen is.

Wat kan ik met 3D printen?

Je kunt met kunststof in elk mogelijke kleur van een digitaal bestand een 3D object maken. Dat kan een eenvoudig voorwerp zijn, maar ook zeer gedetailleerde vormen zijn mogelijk. Unieke sieraden, een cover voor je telefoon, je hoeft niet meer naar de bouwmarkt voor een vervangende douchegordijn ring. Download het digitaal ontwerp en print het meteen thuis!

Zelf aan de slag met ontwerpen en 3D printen

Je kunt zelf ontwerpen maken met behulp van 3D software, en deze vervolgens 3D uitprinten. Er zijn online al vele sites met 3D objecten in alle soorten en maten. Je fantasie is de enige beperking. Je kunt bijvoorbeeld via de site Thingiverse.com 3D files downloaden, bewerken en uitprinten in 3D.

3D printen voor thuis

Inmiddels ontwikkelen de plug-and-play 3D printers zich razendsnel. Fabrikant PP3DP heeft bijvoorbeeld met de UP! Mini 3D printer een gebruiksvriendelijke en betaalbare printer op de markt gebracht voor de eindconsument, in het onderwijs en voor kleine, zelfstandige ondernemers. Twijfel je over de aanschaf van een 3D printer voor je zaak of thuis? Bekijk dan onze top 5 beste 3D printers of check de 10 goedkoopste 3D printers voor thuis!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.