3D Printing is in de Mode

Dat je met 3D printers prototypes kunt maken weten we al decennia lang. Dat we functionele objecten kunnen printen is ook al enkele jaren bekend. Maar de laatste tijd worden 3D printers steeds vaker ingezet voor esthetische doeleinden; het oog wil ook wat. De mode-industrie, en met name de nieuwe lichting ontwerpers, is momenteel volop bezig de grenzen van 3D printing op te zoeken wat kan leiden tot onverwachte en verrassende resultaten. We zullen eens enkele vooruitstrevende 3D ontwerpers voor het voetlicht plaatsen.

Mode Iris van Herpen

Mode Iris van Herpen

Iris van Herpen

www.irisvanherpen.com
Iris van Herpen is een Haute Couture ontwerper die afstudeerde aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem. Zelf omschrijft ze haar ontwerpstijl als “mode waar normale regels niet gelden en een combinatie van vakmanschap en innovatieve technieken”. Zangeressen als Björk en Lady Gaga hebben al jurken van haar gedragen. Samen met Rem D. Koolhaas van schoenenmerk United Nude ontwikkelde ze een modelijn waar 3D printtechnologie een grote rol speelde.

Mode Continuum

Mode Continuum

Continuum Fashion

www.continuumfashion.com
Continuum Fashion werd mede-opgericht door Mary Huang en gebruikt de Shapeways dienst om haar ontwerpen te promoten. Eén opvallend product is de 3D print bikini die in zijn geheel met 3D printing werd vervaardigd. Daarbij is de materiaalkeuze van groot belang omdat er een flexibiliteit in de bikini moet zijn. Wat dit ontwerp bijzonder maakt is dat deze bikini ready-to-wear is, het is daarmee niet slechts een apart ontwerp voor de catwalk, het is een product dat te printen en te dragen is.

Mode 3D Printing

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van 3D printing in de modewereld. Door creatief gebruik te maken van materialen en ontwerpen wordt de technologie ingezet voor het maken van modieuze en opvallende kledingstukken, van stevige schoenen tot zachte onderkleding. Een nieuw strikje nodig, of dat setje unieke pumps? Print ze uit!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.