Melk uit de Printer

Er komen steeds meer gerechten uit de printer. Door ingrediënten op de juiste wijze te combineren kun je voeding printen. Bijvoorbeeld voor de ruimtevaart, of voedingssupplementen die per persoon op maat geprint worden. Met een beetje fantasie kun je een softijs machine ook zien als een 3D printer. Toch is melk uit de printer nog iets nieuws. Perfect Day Foods heeft een manier gevonden om dezelfde DNA als die van koeien te gebruiken om zuivelproducten te printen. Wil jij een DNA ijsje uit de 3D Printer proeven?

perfectdayfoods-3d-printen

Plantaardig en diervriendelijk

Het begon toen Perumal Gandhi en Ryan Pandya besloten om voortaan een plantaardig dieet te volgen. Vlees en zuivelproducten werden van het menu geschrapt. Toen kwamen ze er snel achter dat een pizza zonder kaas toch niet zo smakelijk is. Een glas melk, yoghurt, Italiaans ijs, Goudse belegen kaas, allemaal producten die een veganist moet laten liggen. Bij de missie om zonder koeien toch melk te produceren was er geen enkel compromis mogelijk, het moest hetzelfde smaken als “the real thing”, maar wel geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor lactose. Omdat er melk eiwitten gebruikt worden is dat momenteel nog niet het geval.

Zuivelproducten

Hoe werkt melk zonder koe?

Bij Perfect Day worden proteïnen gebruikt die dezelfde DNA structuur hebben als echte melk. Deze blauwdruk kan worden gebruikt om te fermenteren met suiker waardoor melk ontstaat. Door de gebruikelijke procedures uit te voeren zoals fermentatie en de eiwitten te combineren met plantaardige suikers, vetten en mineralen ontstaat er een natuurgetrouwe kopie van melk.

Beter voor het milieu

Koeien zijn niet de meest efficiënte melkfabrieken. Met geprinte melk is er 65% minder energie nodig, is er 84% minder gas uitstoot, en wordt er 91% minder land en 98% minder water gebruikt.

We moeten nog wachten tot eind 2017 voordat we deze melkproducten kunnen consumeren. Of je moet naar hun brouwerij in Berkely, Californië gaan waar je deze melk alvast kunt proeven. En waarom de naam Perfect Day? Die komt van een Lou Reed liedje waarvan is gebleken dat koeien meer melk geven als ze naar dit nummer luisteren!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.