Maaltijd bezorgen met 3D geprinte Drones

De Flirtey Drone is een bijzondere drone met een bijzondere missie; het transporteren van noodvoorzieningen naar anderszins onbereikbare gebieden. De Flirtey heeft al in meerdere landen gevlogen en is ook gecertificeerd voor het Amerikaanse luchtruim. Dankzij rapid prototyping met 3D Printers kon dit nieuwe bedrijf in hoog tempo hun revolutionaire product ontwikkelen.

flirtey1

Nieuw vorm van fast-food

Al eerder werkte Flirtey, de ontwikkelaar van de boodschappen drone samen met NIAS (Nevada Institute for Autonomous Systems). Nu deed de bekende supermarkt 7-11 mee om een levering van donuts, een broodje kip, koffie, snoepgoed en de beroemde Slurpee frisdrank van 7-11 te bezorgen. Er werd een vliegroute gepland. welke door een GPS signaal gedreven drone autonoom gevlogen kon worden. Daarmee is het anders dan de Domino’s Pizza drone die enkele jaren eerder al pizza’s bezorgde via afstandsbediening. Om dit soort bestellingen te mogen bezorgen zijn er diverse vergunningen nodig. Dankzij een duidelijk vluchtplan werd aan Flirtey toestemming verleend om de bestelling af te leveren bij de klant.

flirtey2

Drones als eerste hulp

Door 3D printers te gebruiken in de ontwikkelingsfase van deze drone, kon de drone sneller en goedkoper gerealiseerd worden dan voorheen mogelijk was. Naast fast food kunnen deze drones bij noodsituaties hulp bieden. Denk aan een voedselpakket voor mensen die gestrand zijn op een locatie waar hulpverleners niet direct ter plekke kunnen zijn. Het is de vraag of commerciële toepassingen zoals fast food bezorgen snel mogelijk zal zijn. In bewoonde gebieden zijn er nog veel haken en ogen aan het gebruik van autonome drones. Bezorgers hoeven zich nog geen zorgen te maken, maar rustig rondkijken naar een nieuwe baan is misschien wel verstandig. Misschien als reparateur van drones met behulp van een 3D Printer?

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.