3Doodler voor de 3D tekenaar

Sinterklaas is alweer terug in Spanje maar is blijkbaar vergeten om een 3D printer in je schoen te stoppen. Tja, hij wordt ook al wat ouder en dat soort nieuwe technologie begrijpt hij niet helemaal meer, laat staan dat hij de printer door je schoorsteen kan duwen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen; Kerstmis staat alweer om de hoek, en de kerstman heeft er nu een cadeau optie bij; 3Doodler!

3Doodler

Een 3D print pen

3Doodler slaat een brug tussen pen en 3D printer. Uit de stift komt een vloeibaar materiaal dat snel droogt. Als je een vaste hand hebt, ruimtelijk inzicht en artistiek talent kun je met deze pen 3D objecten “tekenen”. De werkwijze is niet eens zoveel anders dan die in 3D printers. Je werkt met een soort kunststof draad waarmee je de basis tekent. Vervolgens teken je in 3 assen en verbindt je de verharde lijnen. Met wat goede planning kun je zo objecten maken, zelfs in verschillende kleuren.

Wat kan je maken met 3Doodler?

Als we een kijkje nemen in de gebruikersgalerij zien we ook vrij veel 2D objecten. Het lijkt een eenvoudige manier om kunststof badges, logo’s en andere soorten platte vormen te maken. Zelfs kleding blijkt mogelijk, de dunne kunststof draden kunnen worden verweven tot accessoires en zelfs complete jurken!

3Doodles

3Doodles creaties

 

Het zal voor de meeste een speeltje zijn, en echt mooie resultaten vergen heel wat geduld en artistiek talent. De dikte van de draad is 3mm, maar door gebruik van verschillende mondstukken kun je tot 0.6mm fijn tekenen. Het toegepaste materiaal is ABS en PLA met een maximale lengte van 10cm per draad. Voor de prijs van $99 is deze pen een leuke opstap naar het “echte” werk en heeft het een kerstcadeau prijsklasse. In Nederland is er nog geen verkooppunt, maar je kan de 3D printing uiteraard online bestellen.

3Doodler Dame

3Doodler Dame

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.