3D Geprint Fototoestel

Je kunt een foto maken van een 3D Printer. Je kunt ook een fototoestel printen in 3D. Hoewel dat tweede haast onmogelijk lijkt met een 3D Printer, heeft Amos Dudley het toch voor elkaar gekregen. Hij heeft een 3D model ontworpen van een klassieke fotocamera waarbij alle onderdelen inclusief lens met een 3D Printer gemaakt zijn.

Klassiek ontwerp met moderne middelen

Als voorbeeld nam Dudley een standaard 35mm fotocamera met een houder voor de film, de doorvoer, alle tandwielen, de sluiter en zelfs de lens die allemaal ontworpen werden in 3D. Hoewel de body elke vorm kon krijgen koos Dudley voor een vorm die snel te printen was met een minimum aan materiaal. Hij paste een modulair systeem toe zodat hij eenvoudig onderdelen kon testen en vervangen.

De prints werden gemaakt met een Formlabs Form 2 SLA printer. Voor verschillende onderdelen werden verschillende soorten hars gebruikt op basis van flexibiliteit en belastbaarheid. Dudley is een voormalig werknemer van Formlabs en had veel materiaal tot zijn beschikking.

Het gaat om de lens

De lens van de camera printen bleek de grootste uitdaging. Na het printen waren er naden te zien, hij moest urenlang met fijn schuurpapier de lens perfect rond maken. Toen dat niet werkte maakte hij zelf een machine om de lens te polijsten.

Dudley moest ook een lens tester printen om daadwerkelijk fotograferen mogelijk te maken. Een behandeling met doorzichtige hars en UV straling maakte de lenskwaliteit veel beter. Uiteindelijk kwam hij met een ontwerp dat gebaseerd was op een fotografische lens uit 1885.

 

Maak je eigen camera

De bestanden om je eigen camera te printen heeft Dudley gepubliceerd op Pinshape. Je moet uiteraard wel de juiste printer tot je beschikking hebben. Het is in ieder geval een indrukwekkende toepassing voor 3D Printers.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.