De Palette: Geeft je 3D printer kleur

Er is één belangrijke beperking bij consumenten 3D Printers; je kunt maar één kleur of materiaal per print gebruiken. Het is mogelijk een 3D print achteraf te voorzien van meerdere kleuren met verf, maar dat is omslachtig en niet altijd praktisch. Bij Mosaic Manufacturing hebben ze een oplossing bedacht die via Kickstarter gerealiseerd kan worden; de Palette.

3d printer Palette

Geen printer maar een cartridge

De Palette is geen 3D printer maar werkt wel samen met de meeste 3D printers op de markt. De printer moet overweg kunnen met 1,75mm filament en werken met .gcode of .x3g en een externe aanvoer van filament ondersteunen. De Palette werkt een beetje als een kleuren cartridge voor inkjet printers. De gekleurde spoelen worden door de Palette aan elkaar gelast op basis van het 3D model. Die gekleurde draad wordt doorgesluisd naar de 3D printer en het resultaat is een print met meerdere soorten kleuren, of materialen.

Complex Object

Kleur en materiaalkeuze voor je 3D printer

De gekleurde prints zien er aantrekkelijk uit, maar de optie voor verschillende soorten materiaal is eigenlijk nog interessanter. Er komen steeds meer soorten filament op de markt met verschillende eigenschappen zoals magnetisch, metaal, hout en geleidend. Je kunt hiermee computeronderdelen gaan printen en “slimme” objecten ontwerpen zoals een magnetisch bierviltje dat weet wanneer je glas leeg is door het gebruik van thermochromisch filament.

Wereld van mogelijkheden

Door een 3D printer te koppelen aan de Palette worden de mogelijkheden van 3D printen nagenoeg onbeperkt. Of je nu een artistiek of functioneel ontwerper bent, met de Palette kun je met één printopdracht een multi-materiaal object printen. Het project op Kickstarter heeft zijn beoogde doelstelling ondertussen ruimschoots overschreden dus de toekomst ziet er letterlijk rooskleurig uit! Bekijk de video hier.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.