De “beste” 3D Printers volgens 3DHUBS

De community van 3DHubs blijft groeien, met al deze gebruikers kunnen ze veel data verzamelen. Elke maand delen ze deze informatie op hun website. Laten we aan het begin van dit nieuwe jaar eens kijken wat op dit moment het “beste van het beste” of beter gezegd het populairste is op het gebied van 3D Printing.

Beste Materiaal: Full color sandstone

materiaal

Dit is de winnaar op basis van bestelwaarde in dollars. Dure materialen voor industrieel gebruik scoren daardoor een stuk hoger, waardoor full color sandstone de absolute koploper op dit moment is. ABS en PLA staan op de laatste posities omdat de kosten relatief laag zijn en de bestelwaarde daardoor een stuk lager ligt.

Beste Desktop 3D Printer: PowerSpec 3D Pro

Een maand eerder stond deze printer nog op een negende plaats, nu neemt deze FDM printer de koppositie in. Met 151 recensies is dit niet de meest populaire printer op 3DHubs. De Zortrax M200 op de zesde plaats heeft maar liefst 1108 recensies.

Beste Industriële 3D Printer: Object Eden260

Deze PolyJet printer staat net als vorige maand op de eerste plaats. Met 85 recensies is het tevens de meest populaire printer op 3DHubs voor professionals.

Beste nieuwkomer – 3D Printer: Form 2form2

Over deze printer wordt het meeste gesproken, de Form 2 is een SLA printer met een verkoopprijs vanaf €3299,- met uitgebreide mogelijkheden in een mooi vormgegeven behuizing. Met een stijging in populariteit van 133% laat hij de concurrentie ver achter zich. 3DPrimeur.nl voorspelde al eerder de populariteit van deze razendsnelle 3D printer.

Top Print Stad: New York

De Verenigde Staten neemt met Los Angeles ook de tweede positie in, Amsterdam komt op de zesde plaats in populariteit op 3DHubs. De meeste steden zijn te vinden in Engelstalige landen. Het lijkt erop dat deze ranking geen dus geen wereldwijde indicatie van populariteit is, maar met name voor de landen die communiceren in de Engelse taal. Ook in Azië is 3D printing namelijk hot, ondersteund door vele beurzen en lokale 3D printing fabrikanten.

Populairste 3D Printer: Prusa i3!

Een opvallende winnaar, de beroemde Ultimaker 2 moet het doen met zilver, daarna volgen de Replicator 2 en de Replicator 2 x. Naast de toppers bestaat ongeveer de helft van de printers uit overige” wat ook aangeeft hoe versnippert deze markt is.

printer

Populairste Fabrikant: Makerbot

Ultimaker zit erg dicht tegen de cijfers van Makerbot, 3DSystems staat op de derde plaats. 3DHubs telt voortaan de RepRap printers niet meer mee en kijkt alleen naar de commercieel verkrijgbare printers.

Als je alle cijfers en toelichting rustig wilt nalezen kun je naar de site van 3DHubs gaan, elke maand zetten ze alle cijfers op een rijtje. Het gaat hierbij om trends op basis van de momenteel meer dan 25.000 gebruikers in 150 landen wereldwijd.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.