Samen ontwerpen in Gravity Sketch

Een ontwerp maken in 3D is niet echt eenvoudig, zeker niet wanneer je met complexe software moet werken. Wanneer je een idee hebt wil je daar eerst een eenvoudige schets van maken, dan zitten die geavanceerde tools eigenlijk in de weg. Met Gravity Sketch kun je een 3D schets maken op je iPad en die later bewerken in een meer uitgebreid programma. Je kunt ook samenwerken aan een project. Het is zelfs mogelijk om direct in Virtual Reality te tekenen. Nu is jouw creativiteit de enige beperking.

Gravity Sketch

Multiplatform 3D Design

Gravity Sketch is afkomstig van enkele studenten uit Groot Brittannië die op zoek waren naar een manier om snel 3D schetsen te maken. Omdat je niet overal een zware PC bij de hand hebt was een iPad app de logische oplossing. Omdat een iPad scherm standaard afmetingen heeft kun je op ware grootte tekenen. Zo kun je bijvoorbeeld een houder schetsen voor een kaars. Wanneer je tevreden bent met het ontwerp kun je die direct doorsturen naar de Shapeways printing dienst. Exporteren naar een .OBJ bestand kan ook.

Samenwerken aan projecten

3D design op een plat vlak blijft onhandig, daarom is er nu Gravity Sketch VR in een beta versie op Steam geplaatst. Wanneer je beschikt over een HTC Vive of Oculus Rift VR headset met controllers kun je live in de lucht een 3D tekening maken. Tegelijkertijd kan iemand met een tablet aan hetzelfde project werken. Hiervoor heeft het team een doorzichtig tablet ontwikkeld waarmee je een beter zicht hebt, en ook in de ruimte kunt tekenen.

Gravity Sketch

Gravity Sketch maakt 3D ontwerpen bereikbaar voor iedereen met een Apple tablet (er is geen Android versie) en bezitters van een VR headset. De manier van samenwerken maakt 3D ontwerp erg interessant voor artiesten. Momenteel kun je de iOS en VR app nog gratis downloaden. Wanneer dit product uit de beta fase komt zal dit waarschijnlijk niet meer het geval zijn.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.