Top 5 Trends in 3D Printing

De voornaamste toepassing in 3D Printing is maatwerk. Het maken van unieke objecten variërend van een exclusieve ring tot een implantaat in je lichaam. Hier zijn de vijf meest populaire trends in 3D Printing van dit moment.

ball1. Eenvoudiger ontwerpen

Vroeger was 3D ontwerpen zeer complex. Die specialisten en gespecialiseerde software zijn er nog steeds. Echter zijn er nu ook veel laagdrempelige programma’s bijgekomen voor hobbyisten en kinderen. Autodesk, de maker van AutoCAD heeft bijvoorbeeld een aantal gratis en eenvoudige apps ontwikkeld waar iedereen mee kan werken.

2. Nieuwe Materialen

Naast het standaard “plastic” materiaal zijn het aantal materialen om mee te printen enorm toegenomen. Keramische materialen voor implantaten bijvoorbeeld, hout, goud en zelfs bioprinting van organische huid en complete organen is mogelijk. De mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid.

grote-3d-printer3. Betere 3D Printers

Zowel voor de consument als voor industrieel gebruik worden de mogelijkheden steeds uitgebreider. Denk aan enorme printers die een gebouw kunnen printen, of een all-in-one desktop 3D Printer met ingebouwde 3D scanner.

4. Goedkoper 3D Printen

Hoe groter het aantal prints, hoe lager de kosten. Omdat 3D Printing steeds populairder wordt in alle lagen van de samenleving, zullen de kosten steeds verder dalen. Ook via sharing economy oplossingen als 3DHubs kunnen de kosten sterk dalen de komende tijd.

5. Nieuwe objecten om te printen3d-print

De tijd van een blokkerig plastic figuurtje is voorbij. Het is mogelijk om kleding te printen zoals jurken en schoenzolen. Vormen kunnen in elkaar haken met details en mechanismen die met andere productiemethodes onmogelijk zijn. 3D Printing wordt steeds verfijnder, artiesten komen met nieuwe ideeën waar technische ontwikkelaars nooit bij stil hebben gestaan.

Kortom; we gaan een heel interessante periode tegemoet in de almaar groeiende wereld van 3D Printing!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.