5 Printing Tips voor Beginners

Je hebt zojuist een 3D Printer aangeschaft, wat nu? Wees gerust, met deze vijf tips voor beginners kun jij een vliegende start maken in de wereld van 3D Printing:

1. 3D Printing is niet eenvoudig

De meeste 3D Printers zijn niet “plug&play”. Je zult waarschijnlijk onverwachte problemen tegenkomen. Haal diep adem, lees de handleiding en zoek online informatie over jouw merk en type. Wat jij mee gaat maken heeft een ander al achter de rug!

3D Printer

2. Calibreren is belangrijk

Zorg dat de printer juist gekalibreerd is voordat je aan de slag gaat. Controleer of alle onderdelen op juiste plaats zitten, of alles vast zit en of er geen onderdelen ontbreken. De riemen moeten op de juiste wijze gemonteerd worden, het printing bed moet netjes recht liggen.

3. Begin met eenvoudige objecten

Print een aantal kleine kubussen van 2cm en kijk of de kalibratie juist is. Print daarna andere eenvoudige vormen met een gat om te zien of dat ook klopt. Je ziet direct of er kalibratie problemen zijn voordat je aan het eerste meesterwerk begint.

Blokken

4. Werk samen met de printer

3D Printers zijn geen toverdozen, soms bereik je de beste resultaten door een handje te helpen. Stop het printproces en lijm de basis vast zodat het object niet kan schuiven, of neem een stuk schuurpapier en maak de print mooier. 3D printen is een ambacht, laat de printer niet al het werk doen!

5. Maak contact met de gemeenschap

Je staat er niet alleen voor. Ga op zoek naar websites met forums over jouw type printer, Bezoek Maker bijeenkomsten en neem deel aan 3D Printing hobbyclubs. Dat is niet alleen heel leerzaam, het is ook erg leuk om andere hobbyisten te ontmoeten!

Bijeenkomst

Met deze 5 tips kun je snel aan de slag met jouw nieuwe 3D Printer. Heb je nog geen printer? Ga direct op zoek naar de 3D Printer die het beste bij je past!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.