Wat heb je nodig voor je nieuwe 3D Printer?

Zat er een 3D printer in je schoentje, gekregen van Sinterklaas? Gefeliciteerd! Dan wil je meteen aan de slag natuurlijk, hier zijn een aantal onmisbare spullen en tools om met jouw printer de beste resultaten te behalen!

Platte (plastic) schraper

schraper-3d-printen

Als je print klaar is blijft deze vaak plakken aan het printbed. Een schraper is dan handig om je nieuwe print los te maken zonder deze te beschadigen.

Digitale meter

Meetgereedschap

Hiermee kun je de printer perfect afstellen door zeer nauwkeurig allerlei meetwerk te verrichten. Je kunt kiezen voor een merkartikel of een goedkope versie. Helaas zijn budget modellen niet altijd even betrouwbaar. Let op wat je koopt!

Sleutels

Sleutels

Als je geen sleutels bij je printer hebt gekregen kun je een setje halen. Ze zijn niet duur en je kunt er alle kanten mee op. Omdat ze niet altijd makkelijk vast te houden zijn kun je online 3D modellen vinden om zelf een handvat te printen, wel zo makkelijk!

Olie

Olie

Zorg dat je altijd een flesje naaimachine olie bij de hand hebt. Je kunt die bij de meeste doe-het-zelf zaken krijgen, of uiteraard bij een naaimachine dealer als die dichterbij is. Zo houdt je je 3D printer in top-conditie.

Mes

Mes

Een simpel afbreekmes is onmisbaar. Je kunt er oneffenheden mee corrigeren, stukjes afsnijden, uit elkaar halen etc. Kies een breder blad met een goede kwaliteit handvat zodat je geen vliegende stukken mes krijgt als je iets meer kracht zet.

Handboor

3dtools-boor

Een geprint object is vaak nog niet af, en moet je soms nog boren. Met een handige handboor kost dit weinig moeite. Gratis te downloaden!

Met deze handige tools zul je een stuk minder kopzorgen hebben tijdens die eerste prints, zonder dat het een fortuin kost. Elke vakman heeft zijn eigen gereedschap, deze tools heb jij nodig!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.