Virtual Reality uit de printer

3D Print VRVR is helemaal hot. Nadat de Oculus Rift via Kickstarter een enorm publiek wist te overtuigen dat een duikbril met een 3D projectiescherm de toekomst was, komt de ene na de andere VR bril uit. HTC maakt een bril samen met het Steam gaming platform. Sony maakt een VR headset voor de Playstation en er zijn steeds meer goedkope houders te koop waar je een smartphone in kunt plaatsen voor een VR ervaring. Maar wat te doen als je een “Phablet” hebt?

Eén plus één is 3(D)

De OnePlus One is zo een Phablet, een smartphone met indrukwekkende specificaties waaronder een groot scherm. Helaas past die telefoon niet in een normale VR houder zoals Google Cardboard of de wat luxere kunststof modellen. Rene Meeh wilde zijn OnePlus One smartphone met een Full HD scherm wel gebruiken voor VR doeleinden en besloot zelf een behuizing te ontwerpen.

3D Print VRAls eerste kocht hij enkele vergrootglazen, VR brillen hebben speciale lenzen en met die glazen kon hij hetzelfde resultaat bereiken. Daarna ging hij aan de slag met Rhinoceros 3D waarmee hij het model kon ontwerpen. Hij maakte gebruik van een eigen schroefsysteem met een 45 graden hoek. Als printer gebruikte hij een CTC printer, in feite een Chinese kopie van de Makerbot. Daarmee kon hij goedkope prints maken van een acceptabele kwaliteit.

Verder heeft hij voor deze behuizing gebruik gemaakt van lenzen, schroeven, een hoofdband en schuimrubber. In de Google App store kun je diverse VR Apps downloaden voor het bekijken van VR spellen en videoclips. Dit is een goed voorbeeld van maatwerk via 3D printing. Als niemand verkoopt wat jij nodig hebt maak je het gewoon zelf!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.