Thingmaker maakt 3D Printing Kinderspel

thingmakerJe hebt als kind vast wel eens een Playmobiel poppetje, Superman action figure of Barbie pop gehad waar een stukje vanaf was gebroken. Met luciferhoutjes en klei kon je die nooit helemaal herstellen. Deze verhalen kun je straks aan jouw kinderen vertellen want “vroeger was het allemaal veel moeilijker”. Eind dit jaar wordt 3D printen letterlijk kinderspel dankzij de Thingmaker van Mattel.

Kindervriendelijke Printer

Het uiterlijk van de printer is niet het enige verschil met andere 3D Printers. Veiligheid staat uiteraard voorop. De deur is niet te openen voordat de printkop veilig achter een klepje is verdwenen. Als filament wordt PLA gebruikt zonder giftige stoffen. Je kunt de printer draadloos besturen via een tablet of webbrowser.

Verder is er nog geen informatie bekend over technische specificaties als de nauwkeurigheid, snelheid en de maximale oppervlakte. De prijs zal waarschijnlijk rond de €300 liggen. De printer zal dit najaar in de winkels gaan verschijnen.

Autodesk App

Wellicht komt de App je bekend voor. Dat is mogelijk, de Thingmaker Design app komt van Autodesk, die vorig jaar al een soortgelijke app uitbracht voor mobiele apparaten. Thingmaker is een samenwerkingsverband tussen Autodesk en Mattel. Met de 123D serie apps heeft Autodesk al diverse 3D appontwerp software uitgebracht voor een brede doelgroep. De combinatie met deze kindvriendelijke printer is een logisch vervolg. In de app kun je onderdelen aan elkaar koppelen om zo je eigen creaties te ontwerpen. Grote knoppen en een kleurrijke interface maakt ontwerpen leuk en leerzaam.

Op dit moment zijn de objecten van Thingmaker Design nog niet met de Thingmaker te printen, die komt pas in het najaar in de winkel. Gelukkig werken de objecten ook met andere 3D printers. Je kunt het printen ook uitbesteden aan een online print shop.

Mattel is een speelgoedgigant met veel bekende producten. In de nabije toekomst printen onze kinderen hun eigen Barbie, of een nieuw wieltje voor hun Hotwheels auto. Kinderen blij en ouders blij, want die hoeven niet meer terug naar de Intertoys voor een compleet nieuwe Barbie.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.