Star Wars: The Hand of Joe

In Star Wars; Return of the Jedi gebruikte Luke zijn lightsaber om de hand van Darth Vader af te hakken. Een bekende scène uit de beroemde filmserie. En even voor de fans, hier is de trailer van de aankomende film:

Voor de lezers die verder zijn gekomen dan de bovenstaande video hebben we een verhaal over een jongen die werd geboren zonder vingers aan zijn linkerhand. Zijn vader was geschokt dat zijn zoon gehandicapt door het leven moest gaan. Gelukkig kon Joe rekenen op een liefhebbende familie en goede vrienden op school en werd hij nooit gepest om zijn beperking. Ook het spelen van videogames gaat hem moeiteloos af. Maar toch ontbrak er iets.

“Do. Or do not. There is no try.” – Yoda

Star Wars 3D HandDe vader van Joe kwam bij toeval op de site van e-NABLE, een 3D printing initiatief dat gehandicapte kinderen een handje helpt met het printen van kunstmatige ledematen. Joe koos een model dat geïnspireerd was op Star Wars dat werd aangepast zodat het perfect zou passen.

Voor pakweg 40 euro aan kosten werd het Open Source model geprint in ongeveer 20 uur tijd en werkt het veel beter dan zijn vorige prothese van maar liefst 3000 euro. De verzekeringsmaatschappijen vergoeden dit soort protheses niet of nauwelijks omdat de kosten te hoog zijn voor kinderen die nog in de groei zijn. Met deze methode kan er elke paar jaar een nieuwe prothese geprint worden.

Vijftien jaar geleden huilde de vader van Joe om zijn zoon en hoopte dat de technologie hem ooit zou kunnen helpen. En dankzij 3D printing en vrijwilligers van over de hele wereld is deze droom nu werkelijkheid geworden. May the force be with you!

Star Wars Hand

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.