Speelgoed Printen voor Kinderen

McDonald'sKinderen houden van speelgoed, dat is bekend. Maar tot voor kort moesten kinderen kiezen uit de producten die in de speelgoedwinkel lagen. Uitverkocht? Jammer dan… Maar die tijd is voorbij en de 3D print technologie wordt gebruikt om een glimlach te toveren op het gezicht van het kind, en een traan voor de ouders die kun portemonnee tevoorschijn mogen halen.

My Little PonyBij McDonald’s zijn al vele kinderen teleurgesteld vertrokken omdat hun favoriete Happy Meal cadeautje er niet meer was. Daar komt binnenkort wellicht verandering in. Er wordt bij de hamburgergigant serieus nagedacht over het printen van speelgoed ter plekke. Daarmee grijpt de klant nooit meer mis. Op dit moment zijn echter de kosten nog te hoog, en de snelheid van printen zal ook een bezwaar zijn.

We hebben in een eerder artikel al geschreven over Shapeways. Zij bieden een speciale selectie My Little Pony producten waarmee je een persoonlijke Pony kunt laten printen. Elk poppetje is uniek en speciaal voor jou gemaakt. Leuk voor de kinderen en waarschijnlijk ook voor heel wat volwassenen, de zogenaamde “Bronies”.

Bonsai Labs

De eerste 3D printer speciaal voor kinderen

Voor het creatieve kind gaat Bonsai Labs nog een stapje verder: zij werken aan een 3D printer die kinderen zelf kunnen gebruiken. Vanwege de veiligheid is het daarbij van belang dat de toegepaste techniek minder heet wordt dan de huidige generatie 3D printers. Dit type filament werkt met een temperatuur van 80 graden Celsius. Nog behoorlijk warm maar een stuk koeler dan de honderden graden waar de meeste printers mee werken. Binnenkort zijn 3D printers dus echt “kinderspel”.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.