Schildpad krijgt een 3D geprint Schild

Je zou haast denken dat ze werken aan echte Teenage Mutant Ninja Turtles als je het nieuwe schild ziet van Cleopatra, een schildpad uit Colorado. Maar dit schild is uit medische noodzaak bedacht door Roger Henry, een student aan de universiteit van Colorado. Hij spendeerde 600 uur aan het ontwerp en prototyping van dit schild. Als materiaal werd gekozen voor biologisch afbreekbaar kunststof op basis van mais.

schildpad 3d printen

 

Piramide Schildpad

Het is niet geheel duidelijk of de naam afgeleid is van haar aandoening maar Cleopatra heeft een schild met piramidevorming waardoor er bulten op het schild groeien. Omdat schilpadden nogal ruw met elkaar om kunnen gaan heeft het schild van Cleopatra veel te lijden. Die schade kan zorgen voor bacteriologische infecties. Waarschijnlijk is het ontstaan door een verkeerde voeding, helaas hebben eigenaars van schildpadden vaak te weinig kennis van hun dier. Het onderhoud van deze schilpadden is behoorlijk hoog, en een aantal dierenwinkels verzuimen de juiste informatie te geven aan de nieuwe eigenaars.

Tijdelijk Nieuwe Huisvesting

Het opvallend rode schild zal niet voor altijd zijn, het natuurlijke schild zal over enkele jaren weer hersteld zijn waarmee het geprinte schild overbodig wordt. Het schild is nu een los deksel, het is de bedoeling dat deze later met klittenband bevestigd zal worden.
Het gebruik van 3D printing in de medische sector wordt steeds populairder, en dit schild geeft aan hoe je het leven van mensen en dieren kunt verbeteren. Van protheses tot bloedvaten, op basis van kunststoffen, metalen en zelfs met levend weefsel.

schildpad 3d geprint

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.