Robots planten zich voort en maken 3D Print baby’s

Als je denkt aan robot seks verwacht je misschien een bizarre Japanse anime film die je op een duistere website tegenkomt. Maar waarschijnlijk niet aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze experimenteren met robots die niet alleen seks hebben met elkaar, maar zich ook kunnen voortplanten dankzij 3D printing. Hoe dat in zijn werk gaat? Lees gerust verder, dit artikel is opvallend genoeg SFW (safe for work).

baby

Robot dating

Op de Vrije Universiteit hebben ze robots gebouwd met verschillende eigenschappen die zichtbaar zijn aan verschillend gekleurde blokken. Deze robots hebben elk hun eigen “genoom”, karakteristieken die elke robot uniek maken. De robots zijn geprogrammeerd om naar een rood licht te gaan. Laten we dit even het “Red Light District” noemen, aangezien deze universiteit zich in Amsterdam bevindt. Daar beginnen de robots met een paringsritueel en bepalen ze zelf of ze geschikt zijn voor een “intieme” relatie. Na de daad wordt er een nieuw genoom naar een 3D printer verzonden, welke in feite de baarmoeder is van waaruit een nieuwe robot ontstaat. Deze robot baby is een combinatie van de twee ouders die elk eigen karakteristieken aan hun kind geven.

kraamkamer

Meer dan een experiment

Hoewel dit experiment op zichzelf behoorlijk bizar klinkt is er wel degelijk een praktische toepassing. Het doel is een kraamkamer in te richten waarin robots zich kunnen vermenigvuldigen met behulp van 3D printers. Deze kamer kan op een mars basis worden geplaatst. Nieuwe robots kunnen diverse taken uitvoeren waar mensen niet kunnen leven. Afgekeurde robots gaan in de afvalbak, een enigszins duister detail.

Hieronder kun je de video bekijken hoe het proces precies in zijn werk gaat. Het is een stuk minder erotisch dan je wellicht zou verwachten…

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.