Printerklaas

Sinterklaas is weer in het land, overal staan schoentjes klaar waar op magische wijze cadeautjes zullen verschijnen, en de wortel voor Amerigo zal verdwijnen. Als je dit jaar origineel voor de dag wilt komen kun je een steentje bijdragen door een 3D print met Sinterklaas thema te downloaden. Wij vonden de onderstaande projecten op de Thingiverse site van Makerbot.

Sinterklaas van Lego

staf

D-Byte kwam op het idee een mijter en staf te ontwerpen die geschikt is voor Lego figuurtjes. Stiekem is het een kerstman Lego poppetje die omgebouwd is tot Sinterklaas. Voor de Lego fanatici moet je op zoek gaan naar de Adventskalender van 2009 met een unieke bebrilde kerstman zoals die afgebeeld wordt in de foto. D-Byte raadt het filament van Faberdashery aan voor het mooiste resultaat.

Sinterklaaskoekjes

koekjes

Als je verse speculaasjes wilt bakken kun je dat het beste doen met deze mal voor Sinterklaas koekjes. Het ontwerp is gemaakt met de Customizer tool die je op de Thingiverse site kunt vinden. Je kunt elk silhouet plaatje zonder gaten converteren naar een mal. Ontwerper Kristofdeweyer deelt ook de gebruikte instellingen op de productpagina.

Chocoladeletters

letters

Dit “werk-in-uitvoering” project van Berkes is een vorm om je eigen chocoladeletters mee te bereiden. De ontwerper benoemt specifiek Sinterklaas, maar je kunt een lettervorm uiteraard ook voor andere zaken gebruiken. Je kunt in de winkel al best veel lettervormen vinden, het is wel een interessante suggestie om zelf je eigen vorm te maken op basis van jouw favoriete lettertype (zolang het niet Comic Sans is, het meest gehate lettertype!).

Piet

piet

Bonm014 noemt deze koekjessteker Zwarte Piet, maar het lijkt toch meer op een Blauwe Piet. Met deze mal kies jij welke kleur jouw koekjespiet krijgt. Het model is vernieuwd met een dikkere buitenkant voor extra stevigheid waarmee je een gedetailleerde Piet kunt printen.

Wie zoet is print lekkers!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.