Print jezelf als Ghostbuster!

Je kunt van alles printen met 3D printers; nuttige objecten zoals onderdelen van machines, telefoonhouders en ringen voor je douchegordijn, maar ook gadgets zoals speelgoed en poppetjes. Naast de selfie rage met foto’s kun je nu ook selfies maken in 3D! Door diensten zoals Cubify en Twinkind wordt deze techniek steeds toegankelijker.

Cubify 3d printen

Cubify

Cubify verkoopt 3D printers, filament en alle accessoires die je nodig hebt voor 3D printing. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid 3D karakters te printen met jouw eigen gezicht. Ze hebben enkele bekende licenties in handen zoals Ghostbusters en Star Trek. Daarnaast kun je ook kiezen uit andere leuke figuren in bijvoorbeeld kerstsfeer of horror. Je maakt een foto van jouw gezicht die je op de site upload en deze wordt vervolgens op het figuur geprint. Het resultaat is verbazingwekkend, het lijkt net alsof het figuurtje echt voor jou gemaakt is. Je wordt je eigen actieheld, door bekende superhelden te printen met je eigen gezicht…zonder masker natuurlijk!

Twinkind

Bij Twinkind gaat het om de persoon zelf, of je huisdier. Ze maken een scan van je volledige lichaam en printen deze uit als 3D object. Het is jouw lichaam, jouw kleding, alles is identiek aan het origineel, alleen een stukje kleiner. Omdat de scanner gelijktijdig 100 foto’s maakt hoeft het onderwerp niet stil te staan, daarmee is het ook eenvoudig om kinderen en dieren vast te leggen.

Twinkind 3d printenOnze eigen Hollandse Hema heeft ook al het 3D printen van personen in het assortiment maar ze lopen er nog niet zo mee te koop. Na enkele testdagen in de HEMA filialen in Amstelveen en Rotterdam blijft het voorlopig stil. Als de vraag groter wordt zal het aanbod ongetwijfeld snel toenemen.

Het is grappig om jezelf als Star Trek karakter te zien, alhoewel deze techniek ook serieuzere doelen kan dienen. Net als een platte foto kan dit een periode vastleggen; een zwangere moeder, een bruidspaar of je opa die er niet lang meer zal zijn. Dit is een herinnering die blijft, tastbaar is en volledig driedimensionaal.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.