Pebble Smartwatch wordt nog slimmer

Met al die aandacht voor de Apple Watch zou je bijna vergeten dat de meest populaire smartwatch de Pebble is. Dit bedrijf wist dankzij een gigantisch succes op Kickstarter een groot publiek voor zich te winnen. Met hun nieuwe model moeten ze de directe strijd aan met Apple en daarvoor hebben ze een heel apart idee; 3D geprinte accessoires.

Pebble Strap

Goede samenwerking

Je kunt van Apple veel verwachten, maar samenwerken met externe partijen is niet hun sterkste punt. Pebble heeft een aantal 3D modellen en technische specificaties gedeeld via hun website waardoor iedereen met een 3D printer zelf nieuwe horlogebandjes kan printen. En dat lijkt misschien niet zo bijzonder, maar de Pebble bandjes hebben speciale “slimme” pinnetjes ingebouwd waarmee het horloge en het bandje een onderlinge relatie hebben.

Van slim naar slimmer

Pebble is populair geworden door de eenvoud van het product. Waar Samsung, Sony en Apple een volledige ervaring in een horloge proberen te proppen, houdt Pebble het simpel. De eerste generatie horloges was al aan te passen met een ander frontje, met de tweede generatie gaat het bandje ook echt functionaliteit toevoegen. En door nauw samen te werken met 3D print enthousiastelingen, kunnen ze een groot publiek aan zich binden. Tegelijkertijd spreken ze hiermee een andere doelgroep aan; de technisch georiënteerde mensen die niet gaan voor een statussymbool maar voor een gepersonaliseerd stukje techniek. De Pebble levert de electronica, de eindgebruiker kan het horloge naar hartenlust aanpassen. En gezien het ontwerp van de nieuwe Pebble Steel, in vergelijking met de Apple Watch, is onderscheid in design en functie zeer te waarderen.

PebbleApple

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.