Nederlandse architect ontwerpt een huis zonder einde

3D Printing is niet beperkt tot een klein plastic figuurtje op je bureau, of voor een vervangende douche ring. Met grote printers en printkoppen die met verschillende materialen werken worden er steeds grotere objecten geprint. De constructie van huizen en gebouwen met behulp van 3D Printers neemt in hoog tempo toe. In China worden er al gestandaardiseerde huizen geprint. In Dubai werd in zeven dagen tijd een compleet kantoorgebouw neergezet. Naast de hoge snelheid en het efficiënt gebruik van materialen, biedt 3D printing nieuwe vormgeving mogelijkheden voor architecten. Nederlands architect Janjaap Ruijssenaars is van plan een Infinite Landscape House te printen.

3D Print kantoor in Dubai

3D Print kantoor in Dubai

Möbiusband

Je hebt vroeger vast weleens een Möbius ring gemaakt. Dat is een ring met slechts één oppervlak dat rond gaat. Door een strook papier te nemen en die een halve slag te draaien, en vervolgens de uiteinden aan elkaar te plakken heb je zelf een Möbiusband gemaakt.

Ruijssenaars nam dit idee en ontwikkelde een compleet gebouw met de titel Infinite Landscape House. Het is de bedoeling dit huis in een open landschap te plaatsen. Net als de wereld geen begin en einde heeft zal dit huis ook geen begin en einde krijgen. Met normale technieken zou dit vrijwel onmogelijk zijn, met 3D printing wordt dit ontwerp uitvoerbaar in praktijk.

landscape house

Landscape House concept

Groots project

Dit huis begon met een prototype als bank. Dit kon met een industriële 3D printer worden gerealiseerd. De volgende stap is een model op 1:4 schaal. Voor het huis wordt een robot arm met spuitmond ingezet die met een rupsband kan bewegen. Een mengsel van zand en magnesiumoxide wordt gebruikt als materiaal. Het project wordt uitgevoerd door Universe Architecture, het bedrijf van Ruijssenaars in samenwerking met BAM Bouw en Techniek. De printer op basis van de D-Shape printer werd onthuld bij Fab City in Amsterdam.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.