Nabestaande eren met unieke 3D geprinte urnen

Bij een begrafenis kunnen de nabestaanden een mooie grafsteen plaatsen. Na een crematie wordt daarentegen de as vaak in een neutrale urn bewaard. Foreverence heeft hierin een gat in de markt gevonden. Zij ontwerpen gepersonaliseerde urnen. Soms al voor de persoon is gestorven. Elke unieke urn komt uit de 3D Printer.

Een persoonlijke herinnering

Belangrijke levensgebeurtenissen worden herinnerd met visuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloftsstaart met een persoonlijke versiering. Waarom moet een kist of urn zo standaard zijn? Foreverence kwam op het idee om de nabestaanden te eren met een urn die aansluit bij de overledene. Bijvoorbeeld een terminale patiënt die een groot deel van zijn leven in de ruimtevaart heeft gewerkt. Hij kon zijn eigen urn in de vorm van een space shuttle zien voor zijn dood.

Devo

Bekende artiesten vereeuwigd

Iedereen kan bij Foreverence een persoonlijke urn laten ontwerpen. Zo hebben ze al ballet schoenen gemaakt, een klassieke auto en een piano. Bob Casale was oprichter van de New Wave band Devo. Zijn urn heeft de vorm van hun iconische hoofddeksel. De as van Lemmy, de zanger van Motörhead, bevindt zich in een 3D Print versie van zijn cowboyhoed. En dan is er de urn van Prince, een extravagante persoonlijkheid die geëerd wordt met een urn in de vorm van Paisley Park, zijn woning en studio. Deze urn is groter dan normaal en werd gemaakt van geprint keramiek en glas.

Motörhead

Het lijkt wat vreemd misschien, een urn met een opvallende en kleurrijke vorm. Toch is het een mooie herinnering aan een overleden familielid of vriend. Net als koningen in Egypte werden herinnerd met piramides kan iedereen dankzij 3D Printing herinnerd worden met een unieke urn.

 

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.