Vrijwilligers 3D printen Prothetische Handen

Je kunt 3D printing voor uiteenlopende doeleinden gebruiken en het initiatief van e-NABLE laat zien dat de techniek ook een sociaal gezicht heeft. Deze organisatie steekt belangeloos veel tijd en energie in de ontwikkeling van goede en betaalbare prothetische handen voor met name kinderen.

Goedkope 3D printbare protheses

Het probleem met prothetische hulpmiddelen voor kinderen is dat ze er snel uitgroeien, waardoor de kosten  voor verzekeringsmaatschappijen hoog oplopen en deze broodnodige protheses vaak niet worden vergoed. Daarom stelt e-NABLE printable 3D bestanden beschikbaar die iedereen met een 3D printer thuis kan printen voor pakweg 25 euro. Voor die prijs kun je maar liefst 10.000 prints maken vergeleken met de aanschaf van één reguliere prothese.

Innovatieve gratis 3D prothese; Raptor Hand

In september kwamen vrijwilligers, kinderen, ouders, beleidsmakers, medici en veteranen samen in een bijzonder evenement waar een nieuw type hand werd onthult met de naam “Raptor Hand”. De vrijwilligers hebben al 229 handen geprint die tijdens het evenement werden geassembleerd en vervolgens aan kinderen beschikbaar worden gesteld. Deze “Raptor” wordt als gratis 3D model aangeboden waarmee iedereen met een 3D printer mee kan doen aan dit initiatief.

3D Raptor hand

Raptor Hand

Het “Raptor” model is gebaseerd op eerdere Open Source modellen en is ontworpen met het oog op uitbreiding, verfijning en verbetering. Er komen twee uitvoeringen van het draadmodel, voor het Open Source programma Blender en voor Autodesk Fusion. Een aantal onderdelen worden gestandaardiseerd zodat ze uitwisselbaar met elkaar zijn. Printgemak en gebruiksgemak staan voorop.

Deze technologie en dit initiatief maakt het mogelijk om wereldwijd kinderen te helpen, in oorlogsgebieden maar ook voor kinderen om de hoek. Door te participeren aan dit project, zowel in de ontwikkeling als in het printen kunnen duizenden kinderen worden geholpen.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.