Ultimaker en Philips 3D printen hersenen

Ultimaker wil laten zien dat 3D printing inzetbaar is voor vele doeleinden. Daarom lieten ze in samenwerking met Philips een 3D print van een MRI scan zien op de prestigieuze Metro Toronto Convention Centre in Canada.

Brein 3D Print3D visualisatie van het brein

MRI data wordt normaal gesproken weergegeven in twee dimensies. Voor een specialist is een dergelijke afbeelding duidelijk maar voor een ander is het een onbegrijpelijk zoekplaatje. Philips heeft software ontwikkeld die een MRI scan kan vertalen naar een .STL bestand die met een Ultimaker printer kan worden uitgeprint in 3D. Dankzij het detail van het object en de resulterende print kun je exact zien hoe het brein is opgebouwd!

Printen op een budget

De Ultimaker 2 Extended is een relatief goedkope 3D Printer en mist eigenlijk de kwaliteit van een professionele printer. Toch is het de ideale machine voor prototyping in een educatieve omgeving. En dat aspect sprak Philips aan, een bedrijf dat al jaren software ontwikkeld voor de medische industrie en in samenwerking met Ultimaker een zeer praktische meerwaarde biedt aan de medische sector, en met name het educatieve proces.

Een logische samenwerking

Philips is al vele jaren actief in de medische sector, terwijl Ultimaker zich ondertussen heeft gevestigd als één van de marktleiders op het gebied van 3D printing. Deze methode om MRI scans te visualiseren in drie dimensies en snel als object te verwezenlijken is een mooi voorbeeld van 3D printing in de praktijk. Soms gaat er in de hersenen een lampje branden, en dat zal ongetwijfeld een Hollands lampje van Philips zijn!

 

Bekijk de MRI 3D printing Scan hier.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.