Medische mogelijkheden van 3D printen

De 3D print technologie ontwikkelt zich razendsnel. Met name voor de medische wereld gaat er een wereld van ontdekkingen open. Inmiddels zijn er verschillende nuttige en bizarre toepassingen mogelijk. 3DPrimeur.nl zet ze voor je op een rij:

3D-geprinte gips

Deniz Karasahin ontwierp een award winning prototype gips voor botbreuken. Naast dat het er cool uitziet, heb je geen last meer van dat verstikkende en jeukende gips. De ventilatiegaten worden gebruikt om toegang te verlenen aan een lage intensiteit gepulseerd ultrageluid systeem. Met dank aan dit systeem genezen botbreuken 38% sneller!

3d print medisch

 

3D-geprinte baby

3d print babyJe ongeboren kind voor het eerst zien op een echo is waarschijnlijk het meest bijzondere moment in je leven. Nu is er echter de kans om een levensgroot model van je ongeboren baby te aanschouwen. Het is een kwestie van tijd dat je, naast de echo foto’s, ook een 3D print mee naar huis krijgt in het ziekenhuis.

 

3D-geprinte lichaamsdelen

Slachtoffers van ongevallen en andere hulpbehoevende kunnen binnen 48 uur een aangepaste oor of neus krijgen. Normaal gesproken duurt het 3 maanden voordat een patiënt een prothese op maat krijgt. Op basis van scans in STL-formaat, een soort PDF voor de 3D-printer, kunnen protheses razendsnel en nauwkeurig worden geproduceerd.

3D printen lichaamsdelen

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.