Koraal Printen helpt leven onder de zeespiegel

Koraalriffen bestrijken slechts 0,0025% van het aardoppervlak. Toch bieden ze onderdak aan 25% van al het onderwaterleven. Koraalriffen hebben door natuurrampen en vervuiling te kampen met grote problemen. Het is van belang mensen boven de waterspiegel informatie te geven, en een manier te zoeken om koraalriffen weer te laten groeien. Gelukkig zijn er meerdere initiatieven om zowel boven als onder de zeespiegel goed werk te verrichten met behulp van 3D Printing. Hier zijn drie voorbeelden:

The Hydrous brengt het koraal naar het klaslokaal

Organisatie The Hydrous dook met camera’s onderwater om 3D Scans te maken van koraalriffen. Deze gedetailleerde objecten werden uitgeprint voor educatieve doeleinden. Door een tastbare 3D Print versie van koraal te tonen kunnen zowel jongeren als volwassenen leren over het belang van koraalriffen. Via de modellen op Sketchfab kun je de objecten zelf in de browser bekijken.

Reef Design Labs geeft het goede voorbeeld

Koraalriffen zijn belangrijk omdat ze onderdak bieden aan vele diersoorten en planten onder de waterspiegel. Reed Design Labs print porseleinen riffen en plaatst deze onder water. Niet alleen kunnen zich daar dieren in nestelen en planten op groeien, er zal ook nieuw koraal ontstaan. De prints zetten de toon, en de natuur zal volgen.

Koraal Print

3D Print koraal bij Bonaire

De Harbour Village Beach Club plant ook 3D geprint koraal om bij Bonaire de ontwikkeling van koraalriffen te ondersteunen. Fabien Cousteau, zoon van de befaamde onderwater avonturier Jaques Cousteau, werkt samen met dit initiatief om mensen te informeren over het leven onder de waterspiegel. Dood koraal kan weer gaan groeien door het plaatsen van vele 3D Print koraal objecten. Zo helpen we de natuur een handje met moderne technologie.

Koraalrif

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.