JALA bioprint huid voor Aziaten

Een belangrijke toepassing voor 3D Printing is bioprinting, het printen met organische materialen. Daar kunnen organen mee geprint worden maar ook nieuw huid, bijvoorbeeld bij brandwonden. Elke persoon heeft een unieke huid, naast de kleur van de huid is de samenstelling ook afwijkend. Het grote cosmetica concern JALA Group blijkt in staat om niet zomaar huid te printen, maar specifiek Aziatische huid. Aangezien JALA zich in Shanghai bevindt is dat een logische keuze.

Cosmetica

 

Huid op maat

Er zijn verschillende oorzaken voor de diversiteit in huidtypes waaronder de omgeving, de mate van luchtvervuiling, voeding en blootstelling aan de zon. Cosmetica producten zijn over de hele wereld verschillend wat betreft toepassing en samenstelling. Hoewel er meerdere bedrijven werken aan huid uit de bioprinter zag JALA potentie in een Aziatische huid. In tegenstelling tot uitvoerig medisch onderzoek in dit veld dat reeds plaatsvindt heeft deze ontwikkeling een commerciële doelstelling; beauty producten.

Microscoop

 

Het proces

Diverse JALA laboratoria in China en Frankrijk hebben aan deze huid gewerkt. Er worden complexe 3D modellen gemaakt van Aziatische huidcellen, in de modellen zijn alle huidlagen opgenomen met exact de juiste structuur en samenstelling. Bearskin Creations ontwikkelde de methode om 3D modellen te maken, Lab Skin Creations heeft de bio inkt ontwikkeld die gebruikt wordt bij het printen.

Huid

 

Meer dan mooi

Uiteraard kan deze huid worden toegepast bij slachtoffers met brandwonden, maar als cosmetica bedrijf zullen er ook commerciële toepassingen komen. Een bijkomend voordeel van deze doorbraak zal een terugname in dierproeven zijn. Er kan levende huid worden geprint die exact hetzelfde reageert als menselijke huid. Zo kan make-up voortaan op een diervriendelijke wijze getest worden.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.