Gebruik oude spoelen opnieuw dankzij EUMAKERS

Het filament bedrijf EUMAKERS heeft een grote selectie aan filament kleuren. Het zijn PLA filaments met een dikte van 1,75 en 2,85 in diameter die ook geschikt zijn voor keukengerei omdat ze niet giftig zijn. De webshop oogt zeer kleurrijk, waarbij ze met een enorme kleurenscala een opvallende selectie aanbieden.

eumakit

Omdat ze het jammer vonden dat de filament spoelen na gebruik weg werden gegooid, besloten ze een handleiding te ontwerpen waarmee je een spoel kunt gebruiken als kleerhanger. Nu gaan ze nog een stapje verder met EUMAKEIT waarbij de spoelen worden gebruikt als onderdeel van functionele objecten. Denk aan een ijsbeker of een standaard voor een hoofdtelefoon.

Jij maakt het

Op dit moment staan er al een aantal objecten op de website. Er komen nog meer producten die je zelf thuis kunt uitprinten. Het basisconcept is al volgt; je download een gratis 3D object, je print deze uit en via de instructies kun je die koppelen aan een filament spoel. Voor de meeste objecten functioneert de spoel als standaard. Daarmee hoef je de spoel niet weg te gooien, en kan je zelf designer producten maken. Voor EUMAKERS is dit een win-win situatie, want je hebt uiteraard hun filament nodig om de objecten uit te printen.

how

Als het kan staan, kun je het printen

Op dit moment kun je een gratis model downloaden van de volgende producten:

  • Hoofdtelefoon standaard
  • Houder voor Nespresso koffiecups
  • Lampenkap
  • Standaard voor een Tablet
  • IJsbeker met standaard

Er staan nog zo’n vijftien andere objecten in de planning, ook die worden gratis beschikbaar gesteld via de website. De modellen zijn te printen in de collectie 3D printers die ze ook verkopen in de webshop. Ook als je zelf al een 3D Printer hebt kun je ze printen. In theorie kun je ook met ander PLA filament deze objecten uitprinten, maar zonder de spoel heb je daar niets aan. Het is echt een combinatie tussen spoel en functioneel object. Het is natuurlijk slechts een gimmick, maar wel een creatieve manier om verpakkingsmateriaal te hergebruiken in functionele producten.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.