Eten uit een Printer

Je kunt een eitje bakken in de pan, een maaltijd opwarmen in de magnetron of een frikandel bakken in de frituurpan. Maak maar vast ruimte in de keuken, want in de toekomst komen de gerechten uit de 3D Printer.

Laat je eigen koekjes vorm printencookie

Er zijn volop vormpjes beschikbaar om mooie koekjes te maken. Verras jouw gasten met een koekje van eigen deeg, en je eigen gezicht! Met de creatief gekozen naam “Copypastry” biedt het Hongaarse bedrijf Bozzai een dienst aan waarin ze aan de hand van jouw foto een koekjesvorm printen. In tegenstelling tot de meeste koekjesvormpjes zit er ook echt reliëf in deze modellen. Je kunt je gezicht laten printen maar ook bijvoorbeeld je huisdier. Prijzen beginnen vanaf pakweg 50 dollar voor een foto print vorm.

pizzaPizza voor soldaten

In de Verenigde Staten krijgen soldaten “MRE” maaltijden, ofwel “Meal Ready to Eat”. Dat zijn voorverpakte porties in cellofaan met mooie namen als “kippenborst” en “ananascake” maar het zijn in feite zakjes met onaantrekkelijk fabrieksvoedsel. Food Printing wordt steeds populairder, en dit kan voor het leger een uitkomst bieden. Bij het printen van eten denk je misschien aan leuke vormpjes voor macaroni, maar het gaat hier vooral om de samenstelling. Zo kun je maaltijden printen met meer eiwitten of koolhydraten, naar gelang de behoefte van de individuele soldaat. Omdat de printer overweg kan met verschillende ingrediënten kun je zelfs een pizza op maat printen.

Buitenaards lekker

spaceAstronauten kunnen niet even met de Space Shuttle naar de supermarkt vliegen op Alpha Centauri IV. Praktische en lang houdbare voeding is daarom van groot belang. Met geprinte maaltijden en snacks krijgen ze alle voedingsstoffen binnen in de vorm van lang houdbare blokjes. Het is wel te hopen dat je van meelwormen houdt, dat is namelijk het hoofdingrediënt van de “universele voeding synthesizer” door Anjan Contractor.

De samenstelling van het astronauten voedsel werd ontwikkeld door TNO in Nederland. Wij Nederlanders wachten natuurlijk met smacht op de kaas, drop en haring met uitjes uit de 3D Printer.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.