e-NABLE protheses in Augmented Reality

3D printer fabrikant Makerbot keert de rug toe naar de 3D Printing hobbyisten. De Verenigde Naties zijn bang dat terroristen (biologische) wapens gaan printen. Het lijkt soms alsof 3D Printing voor thuisgebruik niet veel waarde heeft voor de samenleving. En dan komen de mensen achte e-NABLE weer met een nieuw project waar je vrolijk van wordt; zelf prothese in elkaar knutselen met Augmented Reality.

e-NABLE

e-NABLE protheses voor kinderen

Het Open Source project e-NABLE heeft als doel protheses te printen voor kinderen die geen dure prothese kunnen betalen. Omdat kinderen te snel uit de prothese groeien dekt de verzekering dit niet. Ook in Derde Wereldlanden is er een groot tekort aan dit soort protheses. Met gratis 3D Modellen kunnen thuisprinters hun bijdrage leveren. Voor slechts een paar tientjes maak je een kind gelukkig.

e-NABLE

Prothese in Augmented Reality

Bij e-NABLE hebben ze iets slims bedacht, een interactieve handleiding om een prothese in elkaar te zetten. Hiervoor gebruiken ze Augmented Reality, een techniek om computerbeelden over een camerabeeld te plaatsen. Door een “marker” afbeelding te printen kun je de animaties afspelen alsof ze echt in de ruimte bestaan. Zo kun je heel visueel deze demonstratie volgen en de echte prothese in elkaar zetten.

e-NABLE

3D Printing en Augmented Reality bieden een laagdrempelige en betaalbare oplossing waar iedereen aan mee kan werken. Bij e-NABLE zetten ze moderne consumententechnologie in om kinderen over de hele wereld een beter leven te schenken. De Raptor Reloaded Manual is gratis verkrijgbaar voor Android toestellen.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.