De ontwikkelingen van 3D printen.

3D printen lijkt nog een behoorlijk nieuw begrip, maar inmiddels heeft 3D printen zich al ontwikkelt van kleine kunststof voorwerpen kunnen printen, tot het printen van huizen en bruggen. De kennis over 3D printen en nieuwe inzichten waarvoor een printer gebruikt kan worden groeit ontzettend hard. Dat is goed nieuws voor de ICT en technische sector want dit levert veel ICT vacatures en technische vacatures op. Daarnaast is het printen van een huis ontzettend interessant!

Voor het printen van een huis is er een behoorlijk grote printer nodig. Deze lijkt natuurlijk in geen enkel opzicht op de 2D printer die bij je thuis staat. Een 3D printer moet ten eerste enorm groot zijn, maar daarnaast ook een model kunnen maken met stevig materiaal. Het huis moet tenslotte niet direct wegwaaien bij de eerste de beste windhoos.

Er zitten tal van voordelen aan het printen van huizen. Zo kan je voor de bouw al allerlei modellen printen. Dit geeft meer inzicht in de constructie van het gebouw, je ziet hoe het er in de werkelijkheid uit komt te zien en het zorgt voor een efficiënt bouwproces. Tijd is geld en door de efficiënte manier van werken, kan het bouwen van huizen met behulp van een 3D printer ontzettend veel kosten besparen.

Voor het bouwen van een huis met een 3D printer is wel kennis nodig van ICT. Het printen gaat namelijk volledig volgens een voorgeprogrammeerd programma. Zonder juiste programmering, zal het huis niet goed worden geprint en dat kan tot constructiefouten leiden. In plaats van bouwen met de handen, zoals op de ouderwetse manier, is het werken via computers dus ook in de bouw mogelijk.

Naast al deze voordelen komt ook nog eens dat 3D geprinte onderdelen voor de bouw van huizen ook nog eens een veel duurzamere manier is van werken. Er ontstaat bij het productieproces een stuk minder restafval. Daarnaast kunnen de onderdelen op de bouwlocatie zelf geproduceerd worden wat veel logistieke rompslomp en vervuiling bespaart. Bovendien kan je met 3D printers met andere materialen werken, zo ook met duurzamere materialen.

3D printen is in een korte tijd ontzettend verandert. Hele sectoren die nooit te automatiseren leken, blijken dankzij de 3D printer toch geautomatiseerd te kunnen worden. Dit levert nieuwe banen op in de technische sector en de ICT sector. Daarbij is deze nieuwe manier van bouwen een stuk duurzamer en praktischer.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.