Klik, Print, Rijd!

Je kunt uit vele merken auto’s kiezen die weer vele modellen aanbieden met weer veel optionele accessoires. Maar jouw auto lijkt nog steeds veel op al die andere auto’s op de weg. Binnenkort kun je echt een unieke auto bestellen die zo uit de printer komt rollen.

Local Motors

Een jaar geleden presenteerde het bedrijf Local Motors uit Phoenix de Strati, een auto die vervaardigd is middels 3D printing. De auto werd over een periode van zes dagen geprint met in totaal 40 onderdelen. Het bedrijf wil de automarkt compleet op zijn kop zetten en lanceerde de Project [Redacted] wedstrijd waarbij het beste auto ontwerp beloond werd met een prijs van $11.500. Nu het definitieve ontwerp klaar is wordt het tijd om je eigen auto te bestellen.

Vanaf oktober 2015 is het mogelijk één van de basismodellen te bestellen via Indiegogo, een crowd sourcing website. Je moet wel $50.000 neerleggen voor de auto, er zijn echter ook modellen met minder vermogen in de prijsklasse $18.000 tot $30.000. Je zult tot eind 2016 moeten wachten op het luxe model.

local motors 3d print auto

Open Ontwerp

De directeur van Local Motors stelt; “wij hebben de machines, jullie de hersenen”. Daarmee daagt hij de klanten uit vernieuwingen voor te stellen. Hij wil de ontwikkelcyclus terugbrengen van zes jaar naar slechts vier maanden, waarmee je alle technologische vernieuwingen snel kunt toepassen in toekomstige modellen. Door gebruik te maken van crowdsourcing en dynamische 3D printers, in plaats van lopende band fabrieken, kunnen innovaties sneller worden toegepast.

3D geprinte auto op maat

Hoewel Local Motors begint met enkele basismodellen zijn de mogelijkheden uiteraard onbeperkt. Omdat het bedrijf actief samenwerkt met klanten zul je in de toekomst wellicht je eigen droomauto compleet zelf kunnen samenstellen en laten printen. Volgend jaar misschien je eigen Batmobile voor de deur in plaats van een Corsa? Bekijk de video!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.