Muziek uit je 3D Printer

Als je iets print hoor je geluid. De printkop beweegt, doet zijn ding en met een beetje fantasie kun je dat als muziek omschrijven. Olaf Diegel gaat nog een stapje verder, hij print instrumenten met een 3D printer, niet alleen modellen om naar te kijken, maar echt werkende instrumenten die nog goed klinken ook!

3D printen instrument

Muziekinnovatie door 3D printen

Olaf Diegel werkt al sinds de jaren ’90 met 3D printing. Enkele jaren geleden kreeg hij het idee om ook instrumenten uit te printen. Met een 3D printer kun je vormen maken die op een andere wijze moeilijk en zelfs onmogelijk zijn. Met name zijn assortiment aan open gitaren ziet er indrukwekkend uit. Er wordt gebruik gemaakt van een nylon poeder techniek genaamd Selective Laser Sintering (SLS).

3D printen gitaar

Hoe klinkt muziek uit een 3D printer?

Klinkt het ook een beetje? Volgens Diegel wel, hij geeft aan dat muzikanten vaak behoudend zijn en nieuwe ontwikkelingen als deze worden argwanend bekeken. Maar na het testen van zijn instrumenten moeten ze erkennen dat een 3D geprint instrument zich wel degelijk kan meten aan traditionele instrumenten. Bij elektrische gitaren heb je overigens wel diverse onderdelen nodig die niet uit de printer komen, dus een 100% geprinte gitaar is het niet.

3D geprinte Saxofoon

Hoewel Diegel meerdere soorten instrumenten heeft ontworpen is zijn website gericht op gitaren in verschillende maten, vormen en kleurstellingen. Je kunt een unieke gitaar via de website bestellen. Daar zit wel een fors prijskaartje aan trouwens, je bent tussen de 3000 en 4000 dollar kwijt voor een geprinte gitaar.

Wat denk jij? Klinkt het als muziek in je oren? Bekijk het onderstaand filmpje en oordeel zelf!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.