4WD Racing in Japan veranderd door 3D Printing

4 Wheel Drive Racing is erg populair in Japan. Op 31 augustus werd in Tokyo een evenement georganiseerd door de mensen van FabCafe Shibuya. Dankzij 3D Printing technologie ondergaat deze hobby momenteel een ware transformatie. Er ontstaan talloze nieuwe mogelijkheden en dat was daar duidelijk te zien!

4WD Racing in Japan ondergaat een ware transformatie door 3D Printing

Het hoogtepunt van het evenement was een Mini 4WD competitie bij een bekend innovatie laboratorium in het centrum van Tokyo. Er werd de hele dag gereden door kinderen, volwassenen, amateurs en professionals. In totaal deden er ruim 60 racers mee. Na drie rondes bleek het team van Honda Design de sterkste en wonnen de titel “Grand Champion”. De prijs? Een trofee geprint in Polyamide die ontworpen werd door i.materialise.

De auto’s heten “Mini Yonku”. Deze miniatuur auto’s worden met batterijen gevoed en kunnen vrij op de baan rijden. Het is een populaire hobby bij kinderen maar ook volwassenen beleven er veel plezier aan. Dit soort competities worden regelmatig georganiseerd en dat al zo’n dertig jaar lang. De fanatieke racers doen niets liever dan de auto’s verbouwen, aanpassen en verbeteren.

Japan: innovators op het gebied van 3D printen

Dankzij het formaat en materiaal kan 3D printing heel goed worden gebruikt om auto’s te ontwerpen en te bouwen. Zoals je kunt zien aan de foto’s is het mogelijk zeer complexe ontwerpen te realiseren, geoptimaliseerd voor snelheid of voor originaliteit.

Er waren drie klassen in de competitie om de kinderen ook een kans te geven tegenover de professionals. Tevens was er ook een workshop 3D printing. Dat alles in FabCafe Shibuya, dat al sinds 2002 bestaat en naam heeft gemaakt als innovator op het gebied van 3D printing en bijdraagt aan de populariteit van deze technologie.

4WD racing enorm populair in Japan

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.