3D Spelkarakters komen tot leven met Toyze

“Talking Tom” de pratende kat, die grappige mannetjes van “The Tribez” en On Nom van “Cut The Rope”. Als je een smartphone of tablet hebt zul je ze vast kennen. Maar zou het niet leuk zijn om er ook eentje op je bureau te zetten? Toyze denkt van wel en hebben een App ontwikkeld waar je diverse spelfiguren kunt bekijken, manipuleren en printen in 3D.

Toyze

There’s an App for that

Voor zowel iOS (Apple) als Android (Google) kun je de Toyze App downloaden. Je kunt dan je favoriete karakter kiezen (als deze aanwezig is in de editor) en gaan aanpassen met verschillende kleding, brillen, kleuren etc. De App is gebruiksvriendelijk met grote knoppen en sliders waarmee ontwerpen kinderspel is. Het lijkt er zelfs op dat deze App voor kinderen ontwikkeld is, zo makkelijk gaat het.

Van 2D naar 3D speelgoed

Als je tevreden bent met je ontwerp kun je een bestelling plaatsen. Je kunt zelf het gewenste formaat kiezen, de prijs wordt wel hoger naarmate het formaat toeneemt. Daar zit ook meteen het knelpunt; de 3D prints zijn behoorlijk aan de prijs. Zelf noemen ze een gemiddelde prijs van 50 dollar voor een figuurtje van 5 tot 7 centimeter. Een Om Nom speelfiguurtje van de Bart Smit is een stuk goedkoper. Ze geven wel aan dat je een uniek figuur krijgt. One-of-a-kind 3D speelgoed kost nu eenmaal meer dan lopende band werk.

Toyze 3D Speelgoed

3D Ontwerpen is kinderspel

Op wie is deze dienst eigenlijk gericht? Je moet wel een hele grote fan zijn om 50 dollar voor een gepimpte Talking Tom uit te geven. En een kind moet wel een hele grote overtuigingskracht op de ouders uit kunnen oefenen om ze over te halen een dergelijk poppetje te bestellen.

Toyze heeft hun focus al enigzins aangepast door steeds meer bekende figuren aan te bieden, anderzijds zou een meer open ontwerpstudio ook interessante mogelijkheden bieden. Dat je jezelf als Avatar kunt ontwerpen bijvoorbeeld. De App is in ieder geval gratis dus waarom zou je het zelf niet eens proberen?

Toyze

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.