Amazon 3D print vanuit de bestelbus

Het is niet vreemd als een groot bedrijf een patent laat registreren, meestal zijn het technieken die pas veel later of zelfs nooit uitgevoerd gaan worden. Bij Amazon kan dat iets anders liggen. Dit bedrijf is van online boekhandel uitgegroeid tot een winkel voor bijna alles wat je kunt bedenken. En ze hebben met name in de Verenigde Staten veel populariteit verworven met hun razendsnelle levering. En dat willen ze met 3D printing nog verder verbeteren.

Amazon 3D Patent

Eerst bestellen, dan maken

Het werkt als volgt; je plaatst een bestelling op de website voor bijvoorbeeld een speelgoedpoppetje. Hiervan heeft Amazon een 3D model op hun servers staan. Deze wordt draadloos verstuurd naar de bestelbus die in de buurt is van het besteladres. Terwijl de wagen naar het afleveradres rijdt, wordt het object geprint in de 3D printer achter in de bus. Bij aankomst hoeft de bezorger het object alleen nog in een doosje te doen en af te geven aan de deur!

Tijdelijke tussenweg

Een 3D printer in een bestelbus lijkt nog even Science Fiction, vanwege het ontbreken van een razendsnelle 3D printer. Je zou wel kunnen denken aan 3D print faciliteiten die regionaal op bestelling printen, waarna de koerier dit object kan vervoeren naar de klant.

Nooit meer uitverkocht

Met de huidige generatie printers duurt het nog te lang om een 3D print te maken, dus we zullen nog wel even op deze dienst moeten wachten. Ook zal een 3D printer niet zomaar elk object kunnen printen door beperkingen in de materiaal keuze. Het is wel een enorm interessante ontwikkeling, waarmee bestellingen op maat sneller geleverd kunnen worden dan massaproductie. Het zou een enorme verschuiving in de markt tot gevolg kunnen hebben.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.