Real life video game: 3D printen maakt het mogelijk

3DRacersMet het succes van de laatste “Mad Max” en “Fast & Furious” films is de wereld helemaal in de ban van autoracen. Het is natuurlijk prachtig om die films in 3D te zien in de bioscoop maar het is nog veel leuker om zelf te racen met dit soort auto’s. Dankzij 3DRacers is dat mogelijk, al zijn de auto’s wel een stukje kleiner…

Crowd Funding Racer

3DRacers3DRacers is een idee uit Italië, het land van pasta, espresso en snelle auto’s. Het ontwikkelteam heeft via Indiegogo een succesvolle campagne afgerond om dit project te verwezenlijken. Het spel bestaat uit een speelmat met 3D objecten waar je met een kleine raceauto doorheen kunt scheuren. Het bijzondere van deze racebaan is de mogelijkheid je eigen auto te ontwerpen en die uit te printen met een 3D printer. Je kunt ook de software aanpassen dankzij het Arduino compatible moederbord. Je bestuurt het karretje met een smartphone waar je de gratis App op kunt installeren.

3D Printer niet vereist

Nadat je een model hebt gekozen, of zelf hebt ontworpen, kun je deze printen op je eigen 3D printer. Als je die niet hebt kun je het laten printen via 3Dhubs, 3DRacers werkt daarmee samen zodat ook mensen zonder 3D printer mee kunnen doen. De objecten op de speelmat zoals bomen en andere obstakels zijn papercraft modellen die je zelf kunt knippen en plakken.

Veel mogelijkheden op kleine schaal

3DRacersOmdat het systeem open is ontwikkeld heb je veel vrijheid om je eigen creativiteit in deze racer te stoppen. Je kunt je eigen auto ontwerpen en je kunt de software zelf aanpassen waarmee het ook een laagdrempelige manier is om kinderen te introduceren in de wereld van 3D design en software ontwikkeling. Het systeem is grotendeels Open Source en het delen van bestanden wordt aangemoedigd.

Het wachten is nu op auto’s met een kleine Max en Furiosa die kunnen racen tegen mini-versies van Vin Diesel en The Rock.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.