3D Zeepfiguren “tekenen”

Er komen steeds meer materialen op de markt voor 3D Printing. Awamoko uit Japan heeft een 3D Printing pen bedacht die werkt met zeepschuim. Deze pen is gemaakt voor kinderen en kan een leuk cadeau idee zijn voor Sinterklaas of de Kerstman de komende tijd…of zijn er betere opties?

3D Foam Pen

3D Foam Pen

In de typisch Japanse promotie video (hieronder) kun je twee meisjes aan het werk zien met de 3D Foam Pen. Dit apparaatje werkt met een AAA batterij, een flesje met een soort zeep en je kunt de creaties decoreren met diverse plaatjes. Hoewel de 3D Foam Pen probeert in te haken op de 3D Printing hype is het wel een zeer beperkt product. In feite maak je een schuimbol die je met de meegeleverde lepeltjes kunt vervormen. Vervolgens kun je met de plaatjes diverse zeepdieren maken.

3Doodler Pen

3Doodler

De Foam Pen doet denken aan de 3Doodler. Dat is een 3D Printer pen waarmee je wel echte 3D voorwerpen kunt tekenen. Deze pen werkt met een eigen soort filament en sluit aan op de basisprincipes van 3D Printing. Het is een veilige en betaalbare manier om kennis te maken met 3D Printen en kan het ruimtelijk inzicht van kinderen verbeteren. Daarnaast is het gewoon een leuk stukje speelgoed. In tegenstelling tot de 3D Foam Pen, wordt de 3Doodler wel warm, daarmee is het niet geschikt voor de kleinste kinderen. Er zijn overigens ook goedkopere alternatieven op de markt zoals de Myriwell 3D Pen.

Thingmaker

Thingmaker

De Thingmaker van Mattel is het echte werk, helaas is de lancering van deze kindvriendelijke 3D Printer uitgesteld tot volgend jaar. Deze printer werkt met een gebruiksvriendelijke app voor tablets waarmee je 3D objecten snel kunt ontwerpen, welke je vervolgens draadloos kunt printen op de Thingmaker. Deze printer moet 300 dollar gaan kosten. Helaas gaat Mattel het niet redden de printer dit jaar nog te leveren.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.