Racketsporten opnieuw uitvinden door 3D printing

Tennis, squash, tafeltennis, het zijn drie sporten die veel op elkaar lijken. De afmetingen zijn anders, de spelregels zijn anders maar ze hebben duidelijk raakvlakken. Als het aan Janne Kyttanen en Philipp Günther ligt komen er binnenkort nog een racketsport bij; uit een 3D printer.

sport 3d printen

Tafeltennis opnieuw uitvinden door 3D print technologie

Janne Kyttanen is Creative Director bij 3D Systems, een koploper op het gebied van 3D printing. Daarnaast stond Kyttanen ooit op nummer 49 in de wereldranglijst squash. Met het Deceptor Ping Pong concept worden kunst en sport met elkaar gecombineerd. De vormgeving legt nadruk op de digitale oorsprong. De paddles en de tafel hebben een hoekige vormgeving. De bal heeft een open structuur. Daarmee wordt de luchtweerstand ook anders wat invloed heeft op het spel. De demonstratievideo maakt duidelijk dat oefening wel een vereiste is. Of het alleen een concept is of echt in praktijk toegepast gaat worden is nog onbekend.

Tafeltennis 3d printen

Airball; vervanging voor de traditionele tennisbal?

Ook Philipp Günther Design heeft een soortgelijk idee maar beperkt zich tot de bal. Ook hier is een raster te zien waarmee de bal lucht kan doorlaten. De bal is daardoor licht maar wel heel sterk. Dit Airball concept is overigens ook flexibel waardoor je het kunt buigen, knijpen en in je zak kunt steken. Of deze concepten een serieuze bedreiging zijn voor de traditionele tafeltennisballen is nog de vraag. Het is wel een interessante start van 3D printing in sport. Met creatieve innovaties en de beschikbare technieken zouden er zomaar interessante nieuwe sporten kunnen ontstaan.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.