3D Print Pokémon GO figuren

Je hebt hypes en je hebt HYPES. De Dino plaatjes van de Albert Heijn waren een hype, de app Pokémon GO voor smartphones is een HYPE. De waarde van Nintendo steeg met tachtig procent en overal in de wereld lopen mensen rond met hun telefoon voor hun gezicht op zoek naar Pokémon, Pokégyms en Pokéstops. De lokale industrie vaart er wel bij, die leggen ”lures” om meer klanten naar hun winkel te lokken. Externe accu’s voor mobieltjes zijn niet aan te slepen en ja, ook 3D Printing blijkt een passende combinatie met deze HYPE.

pikachu print

Echte Pokémon op Pokéstops

Voor degenen die het spelletje niet kennen, bij Pokémon GO kun je via de camera van je smartphone foto’s maken van Pokémon figuurtjes die zich bevinden in de echte wereld. Dit noemen ze “Augmented Reality”. Pokémon fan én 3D Print fan Matthew Beaman kwam op het idee om 3D Print Pokémon te plaatsen op plekken waar virtuele Pokémon zich bevinden. Hij nam daarvoor de populaire Pokémon 3D objecten met een laag aantal polygonen. Hij gebruikt deze figuurtjes om de zoektocht nog leuker te maken, daarnaast geven ze meer bekendheid aan 3D Printing.

pokeball

Andere Pokémon 3D Prints

Er zijn ook talloze andere Pokémon 3D modellen. De meeste bestonden al voor het succes van dit nieuwe Pokémon spel maar komen nu weer onder de aandacht. Zo is er een Pokébal met een scharnier zodat je deze echt kunt openen. Er zijn ook badges waarmee je aan kunt geven bij welke groep je hoort. Of wat dacht je van schattige Pokémon bloempotjes.

pokemon vaasje

3D Print shops kunnen het initiatief van Matthew volgen; verkoop prints van de Pokémon uit het spel, of plaats zelf figuurtjes met een visitekaartje. Tenminste, als je nog tijd hebt naast het vangen van alle 150 Pokémon karakters!

pokemon steekvorm

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.