3D Macaroni voor senioren

Dat TNO volop bezig is met 3D print technologie zal niemand verbazen. Dat Barilla, de fabrikant van Italiaanse Pasta nieuwe vormen pasta ontwikkelt is ook al niet zo bijzonder. Als ze samen 3D geprinte macaroni gaan maken, ja dan willen we toch even zien wat deze wisselwerking oplevert.

3D Food print

3D printed Food Design als kunstvorm

Voor Barilla is de visie als volgt; met een 3D Food Printer kun je elke gewenste vorm als 3D object uitprinten met speciale deegcartridges en daar pasta mee maken. Restaurants kunnen zo nieuwe en innovatieve deegwaren creëren en uitvoeren. Ook voor andere voedingsmiddelen zijn 3D printers te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld bonbons in elke gewenste vorm maken zonder een fysieke mal te ontwerpen of met een suikercartridge print je lolly’s op maat. Volgens TNO wetenschapper Kjeld van Bommel gaat dit een nieuwe toevoeging aan het keukengerei van menig “food artist” worden.

Voeding op maat, uniek op jouw bord

Van Bommel is niet alleen bezig met grappige slierten spaghetti, de technologie reikt verder. Bijvoorbeeld voeding op maat. Een atleet heeft een ander voedingspatroon dan een gepensioneerde man van 85 in een verzorgingstehuis. Door een 3D printer te “voeden” met nutriënten kan voor elk persoon een gebalanceerd stuk voedsel geprint worden. Hiermee begint de Food Printer wel heel erg op de replicator van Star Trek te lijken. Die Sci-Fi machine uit de televisieserie kan uit ogenschijnlijk lucht een compleet bereide maaltijd maken.

Uiteindelijk heeft een 3D printer een cartridge nodig die bronmateriaal omzet tot een object. Of dat plastic is of brooddeeg maakt daarbij niet zoveel uit. Ik wacht alvast vol spanning op de eerste Super Mario ravioli met tomatensaus en gehaktballetjes…

Top 5 coolste 3D voedsel printers

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.