3D App Tip: Autodesk Tinkerplay

Autodesk is bekend om hun Autocad producten die in de professionele wereld de standaard zijn voor industriële vormgeving. Maar ze ontwikkelen ook al enkele jaren verassend leuke en handige Apps waar ook amateurs goed mee overweg kunnen. Tinkerplay is de nieuwste aanwinst in de serie 123Apps en laat je met virtueel LEGO spelen.

Tinkerplay

Bouw je eigen creaties

Tinkerplay is een ontwerpstudio waarmee je allerlei figuren kunt maken. Je krijgt een groot aantal bouwstenen die je aan elkaar kunt koppelen. Je kunt er verschillende materiaaleigenschappen aan geven waarmee je compleet unieke creaties kunt bouwen. Het lijkt daarmee wel op spelen met LEGO, al heb je hier meer voorgevormde onderdelen in verschillende categorieën. Je kunt dus wel armen en benen los configureren, je kunt er niet twee hoofden op plaatsen. Je hebt daarmee redelijk veel vrijheid in je ontwerp. De ontwerpstudio werkt zeer eenvoudig, de knoppen zijn behoorlijk groot en je hebt verschillende omgevingen om je creatie helemaal aan te passen en te testen.

3D Print jouw eigen karakter

Er zijn andere ontwerp Apps zoals Toyze die gebruik maken van hun eigen 3D print service. Autodesk laat je de ontwerpen als standaard STL of .thing objecten downloaden waarmee je zelf kunt kiezen hoe je het model gaat printen.

Laagdrempelige introductie in 3D printing

De reviews in de App store (de App werkt op iOS, Android en Windows mobile) zijn zeer enthousiast. Met name het gebruiksgemak voor kinderen wordt veel geprezen. Daarmee kan Autodesk een hele nieuwe generatie betrekken bij 3D printing. We zijn benieuwd of ook LEGO gaat inspelen op dit principe en een eigen App uit gaat brengen.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.