3 nieuwe type 3D printers

Verrassend genoeg blijven de prijzen van 3D-printers maar dalen. Dit houdt in dat meer en meer mensen tegenwoordig in staat zijn om een 3D-printer aan te schaffen. Het is echter nog steeds niet het geval dat de 3D-printers alle verkooprecords verbreken. Sterker nog, de verkoop van de apparaten stijgt maar vrij langzaam. Recentelijk zijn er drie nieuwe soorten 3D-printers ontworpen, die de verkoopcijfers een boost kunnen geven. Hier vindt je ze op een rijtje!

1. Een Knuffel printen

Weet je nog hoe je teddybeer heette toen je klein was? Je zult je vast ook nog herinneren hoe vervelend het was toen je eerste knuffel toch echt kapot bleek te zijn, ook al vond jij zelf van niet. Disney Research speelt hier handig op in door de eerste 3D-printer aan te kondigen die zachte objecten kan maken van stoffen en gelijksoortige materialen. Dit apparaat snijdt stof met een lasersnijder en maakt een knuffel, mobielhoesje of muts zo laagje voor laagje. Bekijk hier de video op Youtube.

3d-printen-disney

2. Veranderlijk

Een ander bedrijf, ACES, heeft echter iets heel anders gemaakt. Zij werken namelijk aan een printer die objecten kan maken die later nog veranderlijk zijn, of ‘4D printen’ zoals ze het zelf noemen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een eendje kunt printen die gevoelig is voor de temperatuur van water… En aan de hand van die temperatuur ook nog eens van vorm verandert!

4d-printen

3. Wie heeft er trek?

De derde nieuwe soort printer werd door een Duits bedrijf ontwikkeld. Het gaat hier om Print2Taste; dit is een 3D-printer die voedsel kan printen. Het is natuurlijk ook nog eetbaar. Het bedrijf heeft een speciale app uitgebracht waarmee men een bepaald eetbaar object kan ontwerpen. Het is daarna mogelijk om via Wi-Fi dit ontwerp naar de 3D-printer in kwestie te sturen. Bekijk het smaakvolle filmpje hieronder.

Wat ga jij binnenkort maken? Stoffen objecten, creaties die veranderen aan de hand van de omgeving of je eigen diner?

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.