Top 5 grootste 3D Printers

Groot, groter, grootst. Terwijl de gemiddelde consument liever een 3D Printer koopt die op het bureau past zijn er industriële 3D Printers die niet eens in je huis passen! Dit zijn de grootste 3D Printers van 2017:

1. ESA 3DP

ESA

De European Space Agency experimenteert met een 3D Printer om een maanbasis te printen met behulp van maanzand. Deze enorme printer werkt volgens een bijzonder proces waarbij een laag zandsteen met een bindmiddel wordt gecombineerd. Het concept voor deze technologie komt van Enrico Dini, een pionier op het gebied van huizen printen.

2. Aerosud Aeroswift

aeroswift-3d-printer

Hoewel deze printer nog niet op de markt verkrijgbaar is, zal het lasers gebruiken om het basismateriaal te smelten in stukken van 2 meter bij 0,5 meter voor de horizontale en verticale as. De maximum lengte voor de Z-as is nog niet bekend. Het basismateriaal zal gepoederd titanium zijn.

3. Stratasys Infinite Build Demonstrator

Stratasys

De naam zegt het al; deze printer kan theoretisch onbeperkt grote prints maken. De printer is dusdanig ontworpen dat de Z as in feite de X as wordt, de print wordt op zijn kant geplaatst. Zo kun je een object maken met een onbeperkte lengte. De 3D Printer werkt met kunststof korrels. Deze printer werd ontworpen in samenwerking met Boeing.

4. Winsun

winsun-3d-printer

Deze Chinese printer kan niet alleen complete gebouwen printen tot vijf etages hoog, het printmateriaal bestaat uit afval van de bouwplaats. Daarmee is dit een uiterst milieuvriendelijke printer. Op dit moment bouwt Winsun honderd recycling bedrijven door heel China om aan de vraag te voldoen.

5. BetAbram P1

BetAbram

Dit Sloveense bedrijf heeft een printer ontwikkeld die vanaf een CAD bestand leefbare gebouwen kan printen. De P1 kan objecten printen met een lengte van 16 meter lang, 9 meter breed en 2 meter hoog. Elke laag is 25 cm dik. Ze werken momenteel aan nog grotere modellen.

Dat waren de grootste 3D printers van dit moment. De verwachting is dat 3D printers op den duur een normaal gezicht worden op bouwplaatsen. En daarbij horen enorme 3D printers!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.