Wordt de Tiko jouw eerste 3D printer?

Tiko is niet de eerste 3D printer op de markt, het is ook niet de eerste budget printer. Maar het is wel een opvallend product met een verkoopprijs van pakweg 150 euro en een eenvoudig en toegankelijk ontwerp. Is dit de consumentenprinter die een revolutie gaat veroorzaken?

Tiko 3d printer

Xerox maakte ooit de legendarische fout door de opkomende PC revolutie compleet verkeerd in te schatten. Zij waren in de veronderstelling dat de PC markt hun kopieerapparaten overbodig zou maken en printen op papier zou uitbannen. Decennia later hebben we nog steeds een inkjet- of laserprinter naast de PC staan. Waar Apple en Microsoft de PC markt kaapten, pakte HP een enorm deel van de thuisprinter markt. En het is best mogelijk dat de Tiko hetzelfde voor de 3D printermarkt gaat bewerkstelligen.

De Tiko printer is ontworpen voor eenvoud. Dankzij een “unibody” constructie is er geen gecompliceerde afstelling meer nodig. De buitenzijde is ook strak en futuristisch en zou in een Apple winkel niet misstaan. Filament, de grondstof voor 3D prints, wordt bovenin de printer geplaatst, en gaat net zo eenvoudig als een inktcartridge vervangen in je normale printer. Samen met de bodemprijs van 150 euro heb je een heel aantrekkelijke instap in de wereld van 3D printing.

Er werd bij de Kickstarter een doel van $100.000 gesteld; ze kregen een kleine drie miljoen. Wordt het daarmee een gegarandeerd succes? Nou nee, al eerder had The Buccaneer soortgelijke beloftes en prijsstelling en haalde anderhalf miljoen dollar binnen met eveneens een doel van $100.000. Na afloop zagen de producenten meer in het hogere marktsegment en lieten hun “backers” keihard vallen. Ze leverde een matig product en zijn langzaam met vergoedingen naar ontevreden investeerders. De Tiko kan daarentegen de beloftes wellicht wel waar maken.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.