Sprout by HP is een compleet 3D Printing systeem

sproutpro2HP maakt computers en randapparatuur. Ze staan vooral bekend om printers die bijna goedkoper zijn dan de navul cartridges. Hoewel ze niet het hippe imago hebben van Google en Apple komen ze toch regelmatig met vernieuwende producten. De Sprout is een systeem dat recht uit een Science Fiction film lijkt te komen.

Wat is Sprout by HP?

Vorig jaar lanceerde HP de eerste Sprout computer. Het is een Windows systeem met geïntegreerde standaard en monitor. In de standaard bevindt zich een meervoudige camera en projector die een tweede desktop projecteert op een speciale aanraak mat. De twee schermen werken samen met elkaar, je kunt objecten heen en weer slepen en manipuleren. En nu kun je ook 3D scans maken.

Van object naar print

Je kunt een voorwerp op de interactieve mat plaatsen, de scanner in de standaard maakt vervolgens een 3D scan van het voorwerp. Die kun je bewerken en uitprinten met de Dremel 3D printer. Als je niet zelf het voorwerp wilt draaien is er een speciaal draaiplateau als optie beschikbaar die automatisch het voorwerp roteert voor een volledige 3D scan.

sproutproDremel Idea Builder

De Sprout werkt samen met de budget 3D printer Dremel Idea Builder. Deze printer is gemaakt op basis van de Flashforge Dreamer met service en support van Dremel. Het is een eenvoudige maar kwalitatief goede printer die gemaakt is voor consumenten. Daarmee is het een ideale printer voor gebruik met de Sprout, een zeer intuïtieve computer voor een creatief publiek.

All-in-one oplossing

Een compleet set van Sprout PC, draaiplateau en Dremel 3D printer kost ongeveer $3000,-. Daarmee is het een betaalbare all-in oplossing voor creatieve consumenten en kleine ondernemingen. Het mooiste van alles is; dit is geen crowdfunding project of een prototype ontwikkelingsfase, nee de set is per direct verkrijgbaar. We zijn benieuwd of hiermee 3D printing net zo eenvoudig gaat worden als 2D printing op dit moment. Het is wel te hopen dat het filament niet zo vaak blijft steken als papier in de printer…

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.