‘s Werelds eerste 3D printer voor elektronica

3D printer fabrikant Nano Dimensions lanceert, in wat zij noemen, ‘s werelds eerste 3D printer voor het printen van elektronische componenten zoals printplaten. Dit zou een regelrechte doorbraak betekenen voor 3D printing, waardoor het uitprinten van elektronica een stap dichterbij komt. De DragonFly 2020 kan een printplaat printen in slechts enkele uren. De printplaten kunnen direct gebruikt worden zonder additionele aanpassingen.

3d-printen-printplaten

De mogelijkheid van het snel produceren van printplaten in-huis, betekent dat fabrikanten veel kosten besparen en meer kunnen testen met prototypes. Momenteel moeten fabrikanten vaak wekenlang wachten op hun proptypes door dure manuele productieprocessen. 3D printers zoals de DragonFly 2020 en de eerder gelanceerde Voxel8, zullen een serieuze impact hebben op de ontwerp-industrie en uiteindelijk kan dit leiden tot een betere kwaliteit van producten.

‘Voor ontwerpers en ingenieurs betekent de DragonFly 2020 een belangrijke stap voorwaarts in het ultra-rapid prototyping van printplaten. De 3D printer elimineert de frustraties waar zij mee worden geconfronteerd als ze het stadium bereiken van testen en prototyping.’ Simon Fried, Chief Marketing Officer bij Nano Dimension.

Bekijk het commentaar van CNET op de baanbrekende 3D printer.

 

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.