Readybox in de hoogste versnelling

Brett Potter zag vele 3D printers voorbij komen als manager in het Rapid Prototyping laboratorium aan de Universiteit van Maryland. Hij constateerde terugkerende problemen met het vastlopen van printkoppen, lage printsnelheid en vervorming. Hij begon aan het ontwerp van een betere printer, en het resultaat bleek zo goed dat het nu verkocht gaat worden.

Marketing voorop

Brett Potter trok Sam Forline aan voor de marketing. Eerst dachten ze aan directe verkoop, maar nu lanceren ze de Readybox eerst als Kickstarter. Dit crowd funding platform heeft al vele 3D print projecten geholpen afnemers te vinden en producten meer exposure te bieden.

readybox-3d-printer

Technische Specificaties

Snelheid staat voorop met de Readybox; 400mm per seconde met een dikte van 0,05mm per laag. Daarmee is deze printer 25% sneller dan de Ultimaker 2. Maar die raden aan op hooguit de helft van die snelheid te printen waarmee de Readybox de concurrentie echt te snel af is.

Een groot verschil met andere printers is de extruder die meer kracht zet op het filament zonder de printer te blokkeren. Daarnaast is de printkop groter met 0,6mm in plaats van de standaard 0,4mm. Deze eigenschappen zorgen voor die hoge printsnelheid. De ontwikkelaar beweert dat dit niet ten koste zal gaan van het detail.

Het oppervlak is behoorlijk groot met 330 x 330 x 330mm in een behuizing van 550 x 550 x 560mm en werkt met zowel PLA als ABS. Met een prijskaartje van $2999,- als introductieprijs via Kickstarter is het geen budget printer. Deze 3D printer belooft een brug te slaan tussen de goedkope modellen en de industriële printers. Onze aandacht is in ieder geval getrokken!

 

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.