Prusa i3 MK2 kan meerdere kleuren printen

Er zijn twee innovaties waar veel aandacht aan wordt besteed in 3D Printing. Als eerste de materialen; het is reeds mogelijk om met metaal te printen, met hout en zelfs met cellen voor bijvoorbeeld huidtransplantatie. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van printers die meerdere materiaalsoorten kunnen combineren tijdens één printopdracht. Bij professionele printers kan dit al langer, maar daar staan hoge kosten tegenover. De tsjechische Josef Průša heeft multi-materiaal printing mogelijk gemaakt op de Prusa i3 MK2, een 3D Printer met een modulair systeem.

Prusa1

Prusa Research blijft innoveren

Josef Průša heeft zijn printer gebaseerd op de Open Source RepRap printer, en gebruikte deze basis om een betaalbare 3D Printer te ontwikkelen met een kwaliteit en service die je bij een consumenten product mag verwachten. De Prusa i3 MK2 is voorzien van een vernieuwd en krachtig heated bed, een verbeterd frame, betere elektronica en een nieuwe XYZ kalibratie functie. Met een nieuwe en optionele upgrade kun je verschillende kleuren tegelijkertijd printen.

Prusa3

Multi-color printing

Met de nieuwe upgrade kun je maximaal vier kleuren filament tegelijkertijd printen met vier “feeders” en één “hotend” waardoor er geen extra kalibratie nodig is. Průša speelde al langer met dit idee, maar wilde wachten tot de software ook eenvoudig genoeg was om te gebruiken. De upgrade met twee kleuren zal $199,- kosten. De vier kleuren optie kost $249,-. Houd er rekening mee dat het vier verschillende kleuren zijn, maar het blijven dezelfde materialen. Een combinatie van materialen met verschillende smeltpunten en krimp is een complete uitdaging op zich.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.